Berna Mulder

Onlangs heb ik samen met glancy.nl een podcast opgenomen. Hierin hebben we het onder andere over mijn missie.

Ik wil namelijk met name vrouwen helpen met hun (brein)gezondheid omdat de verwachting is dat er in 2040 ongeveer een half miljoen mensen met dementie zullen zijn. En zoals het nu gaat weet ik niet hoe we voor al deze mensen moeten gaan zorgen. Want er zijn dan niet alleen ontzettend veel mensen met de ziekte van Alzheimer ( de meest voorkomende vorm van dementie), maar ook met diverse andere chronische ziekten. En veel van deze ziekten zijn (gedeeltelijk) leefstijl gerelateerd. Het is dus belangrijk om te weten welke risicofactoren bij jou aanwezig zijn en hoe je daar op een positieve wijze mee aan de slag kunt gaan.

Berna over het risico op Alzheimer verkleinen

met Glancy en Berna

https://open.spotify.com/episode/5sxlCAa36BP89sZs7E6gLs?si=d-KeUUg2RmqGEoY2UYEA2g

Je hoeft je hoofd niet te stoten om je brein te verwonden en allerlei klachten te krijgen die het gevolg zijn van een hersenschudding.

Helaas heb ik dit aan den lijve ondervonden en is het voor mij een lange zoektocht geweest om te achterhalen waar mijn klachten, zoals concentratie-, focus- geheugenproblemen en het gevoel te hebben dat ik mezelf niet meer herkende, vandaan kwamen. En wat ik er aan kon doen om mijn klachten te verbeteren.

 

Laatst ben ik geinterviewd door Linda Samplonius voor de Zarayda Podcast. We hebben het onder andere over de reden waarom ik mij ben gaan specialiseren in het brein en "milde" hersenschuddingen.

met Berna Mulder

Better Brains Berna